Angela Björk, Konstnär från Trollhättan.

Mitt skapande börjar med ett moments en känsla. Det börjar med en bild i mitt inre och bilden är oftast klar inne i mitt huvud innan den förverkligas på duk.

Men en bra beskrivning av min konst är nog explosiv stillhet eller att det är som poesi i färg. Ofta är det ett budskap som jag vill förmedla och ibland målar jag lekfullt naivt och ibland på gränsen till det abstrakta med yviga rörelser och linjer.Och i bland lugnt och stillsamt. 

Jag målar både i olja och akrylfärg.
Men mestadels oljefärg.
Och i bland akvarell och kolkritor. Mina motiv växlar mellan figurativt och trolska skogar och andra naturmotiv som också har blivit mycket omtyckt. Och det finns både dans och lite mystik i mina motiv.

När jag målar mina större tavlor så målar jag med mina händer utan penslar och använder palettknivar ibland.Att måla med händer och fingrar är en teknik som jag föredrar.

En kollektion av min konst heter Celebrate och är blommotiv ,lekfullt yvigt målat. Tanken med den är att ta vara på varje dag och varandra.

Jag har konstutbildning med grafisk inriktning. Och har kunskaper i de gamla grafiska etching teknikerna såsom torrnål och ,collografi som också är ett fint hantverk.

Min konstnärs CV är lång och

jag har medverkat i många utställningarna och även mässor.

Min konst finns representerad på bla Varbergs stadshotell.

Ibland gör jag reproduktioner utav mina orginalmålningar (Gicleer) i finaste fine art papper.

Dessa säljs med eller utan ram.
Maila 

info.angelabjork@gmail.com för mer info. 


_____________________________

Jag är medlem i 

Svenska konstnärsförbundet Bildupphovsrätt.

Utbildning:

KV Konstskola Göteborg

Art Florens

Modedesign Borås